Πέμπτη, 25/07/2024, 18:59:13

ΤΟΞΟΤΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΟΛΟΥ

  

Καλώς ήρθατε στον Ιστότοπο του Τοξότη Βόλου... 95 χρόνια ιστορίας στο Μαγνησιώτικο και Ελληνικό ποδόσφαιρο και συνεχίζουμε...
ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ο.

Κατηγορίες
Τοξότης Βόλου [636]
Άρθρα που αφορούν την ομάδα του Τοξότη Βόλου
Τοπικό ποδόσφαιρο [771]
Άρθρα που αφορούν το τοπικό ποδόσφαιρο
Γενικά θέματα [49]
Ιστορία της Ε.Π.Σ.Θεσσαλίας και του Μαγνησιώτικου ποδοσφαίρου [51]
Εδώ μπορείτε να διαβάσετε άρθρα που αφορούν την ιστορία της Ε.Π.Σ. Θεσσαλίας και του Μαγνησιώτικου ποδοσφαίρου...
Ακαδημία ποδοσφαίρου του Τοξότη Βόλου [46]
Άρθρα που αφορούν την ακαδημία ποδοσφαίρου του Τοξότη Βόλου


Άμεση επικοινωνία
500

Στατιστικά επισκέψεων

Χρήστες συνδεδεμένοι: 2
Επισκέπτες: 2
Εγγεγραμμένοι χρήστες: 0

Είσοδος εγγεγραμμένων χρηστών

Αναζήτηση


17:10:56
Ανακοίνωση-Διαμαρτυρία του Ελευθεριακού

Αναδημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίωση -διαμαρτυρία από τον ιστότοπο του Ελευθεριακού:

Με αφορμή τα θλιβερά γεγονότα στο τελευταίο παιχνίδι μας με τον Απόλλωνα στα Κανάλια, νιώθουμε την ανάγκη ως Ελευθεριακός να τοποθετηθούμε δημόσια για το θέμα των παραγόντων στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

     Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του αγώνα, μετά από μια απόφαση του διαιτητή, παράγοντας της αντιπάλου εισέβαλε στο γήπεδο και άρχισε να τον βρίζει και να τον απειλεί, μπροστά σε όλους μας. Το χειρότερο είναι ότι αυτό έγινε μπροστά και σε ανήλικα παιδιά των ακαδημιών που έφερε ο ίδιος να παρακολουθήσουν το παιχνίδι, κάνοντας μάλιστα είσοδο στην αρχή του αγώνα με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Η γιορτή όμως του ποδοσφαίρου δεν κράτησε για πολύ. Φρόντισε ο ίδιος να την χαλάσει με τη συμπεριφορά του. Για το όλο συμβάν, δεν τιμωρήθηκε κανείς, ούτε γράφτηκε οτιδήποτε στο φύλλο αγώνα.
Κάθε είδος τραμπουκισμού και βίας, είτε εντός αγωνιστικών χώρων είτε παρασκηνιακά, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Αυτή δυστυχώς είναι η πάγια τακτική με την οποία λειτουργούν αρκετοί παράγοντες σε όλα τα επίπεδα του σύγχρονου ανταγωνιστικού ποδοσφαίρου. Το έργο, που έχουμε ξαναδεί, περιλαμβάνει ξυλοδαρμούς και εκβιασμούς διαιτητών, εκβιασμούς ποδοσφαιριστών με την παρακράτηση των δελτίων από συλλόγους αναγκάζοντας ανθρώπους να παίζουν για ομάδες που δεν θέλουν σαν σύγχρονοι σκλάβοι, αλλά και στήσιμο παιχνιδιών. Υπάρχουν παραδείγματα όπου γονείς προκειμένου να παίξουν τα παιδιά τους σε μια ομάδα αναγκάζονται να έχουν «φιλίες» με παράγοντες. Όλα τα παραπάνω καταπατούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και κάθε άλλο παρά προάγουν το νόημα του αθλητισμού. Μέσα σε όλα αυτά, κάποιοι διαιτητές γίνονται το μέσο για να επιτευχθούν οι βρόμικοι στόχοι των παραγόντων, αποδεχόμενοι την φαυλότητα της λειτουργίας του συστήματος, είτε γιατί τρομοκρατούνται από τις απειλές είτε γιατί βλέπουν την όλη κατάσταση σαν τρόπο ανέλιξης.
     Από την άλλη, υπάρχουν οι αυτοοργανωμένες ομάδες οι οποίες ξεπηδούν σιγά σιγά σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες προσπαθούν να αντιπαλέψουν αυτό το σαθρό και αυτοαναφορικό σύστημα. Ομάδες που έχουν σαν πάγια θέση την μη στοχοποίηση και παρέμβαση στις διαιτητικές αποφάσεις, καθώς σκοπός τους είναι ένα ποδόσφαιρο που είναι πραγματικά παιχνίδι και το οποίο διασκεδάζει και τους παίχτες και τους θεατές, ένα ποδόσφαιρο που προωθεί την ελεύθερη έκφραση, τον συναγωνισμό, την άμιλλα και το αγνό σκεπτικό της αλάνας. Όσες ομάδες τολμούν να αναδείξουν και να στηλιτεύσουν τέτοια απαράδεκτα γεγονότα και συμπεριφορές όπως η προαναφερθείσα με το να αντιτάσσονται σε αυτού του τύπου το «ποδόσφαιρο», στοχοποιούνται, τιμωρούνται και παραγκωνίζονται με κατ’επίφαση θεμιτούς τρόπους.
   Πιστεύουμε πως ο ρόλος των διαιτητών είναι διακριτός και πως δεν πρέπει να επηρεάζονται από τίποτα εξωγηπεδικό στις αποφάσεις τους. Όμως το πρόσφατο γεγονός και η ατιμωρησία των υπευθύνων, κατέδειξε για άλλη μια φορά την υποκριτική στάση των αρμοδίων οργάνων. Ενώ καλούνται σε απολογία ομάδες για πανό με σαθρά κατηγορητήρια, υπάρχει αδράνεια σε συμπεριφορές όπως αυτή της περασμένης Κυριακής, η οποία με τη σειρά της υποθάλπει με αυτόν τον τρόπο το «βρόμικο» ποδόσφαιρο.
Δεν θέλουμε να κάνουμε τον δικαστή. Αυτός ο ρόλος επιφυλάσσεται σε θεσμικούς παράγοντες, οι οποίοι συνήθως λάμπουν δια της απουσίας/προχειρότητάς τους. Ούτε σκοπός μας είναι να υποδείξουμε τους ενόχους για μια πράξη που πολλάκις γίνεται στα ελληνικά γήπεδα κάθε κατηγορίας. Μιλάμε απλά ως μια ομάδα που, ακριβώς επειδή λειτουργεί σε βάσεις ισότητας και αλληλοσεβασμού, ΔΕΝ μπορεί να σιωπήσει όταν τέτοια γεγονότα εκτυλίσσονται μπροστά της. Όταν βλέπουμε ανθρώπους οι οποίοι, με τη συμπεριφορά τους και τις ύβρεις τους, πλήττουν το κύρος ολόκληρου του αθλήματος και επηρεάζουν παιδικές ψυχές οι οποίες τους βλέπουν και μπορεί να τους έχουν ως πρότυπο, τότε δεν γίνεται να μην πάρουμε θέση. Μήπως δεν θέλουν τελικά να εξαλειφθεί η βία από τα γήπεδα; Μήπως αυτή η κατάσταση εξυπηρετεί; Μήπως τελικά η παραγοντική τρομοκρατία επιβάλλει τον δικό της νόμο, τον δικό της κώδικα αξιών; Θεωρούμε σε κάθε περίπτωση πως η αδιαφορία των επίσημων οργάνων σε τέτοια και πολλά άλλα περιστατικά στα γήπεδα είναι ξεκάθαρη υποκρισία, η οποία σε τελική θεώρηση έχει ως απώτερο σκοπό την καταστολή του μαχητικού κινήματος και των αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων ανά την επικράτεια, από τα αυτοοργανωμένα ραδιόφωνα μέχρι τις καταλήψεις και γενικότερα ό,τι τους χαλάει την σούπα της μεσολάβησης, της ανάθεσης και της παραίτησης...
Όσο συμβαίνουν τέτοια περιστατικά, εμείς ως Ελευθεριακός δεν θα σιωπούμε, αλλά θα τα αναδεικνύουμε με κάθε τρόπο. Ας δημιουργήσουμε έναν πόλο έλξης για τη νεολαία, που θέλει να αθληθεί και να δραστηριοποιηθεί υγιώς και έξω από λογικές τραμπουκισμού, νταβατζιλικιού και δήθεν «ανωτερότητας». Ας πάρουν το μήνυμα όλοι αυτοί (παραγοντίσκοι, τραμπούκοι, επιτροπές διαιτησίας, τα δεκανίκια τους αλλά ενδεχομένως και αυτοί που βρίσκονται από πίσω τους και μας στοχοποιούν) πως θα μας βρίσκουν απέναντί τους. Τέτοιες ενέργειες απλά μας δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.
 
Η Γενική Συνέλευση του Ελευθεριακού Π.Σ.
Χορηγοί

Στηρίζουμε

 
 
 
Category: Τοπικό ποδόσφαιρο | Views: 772 | Added by: pigasosapsadmin | Tags: Ελευθεριακός Π.Σ. | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Προσθέστε το δικό σας σχόλιο
Όνομα *:
Ηλ.ταχυδρομείο:
Κωδικός ασφαλείας*:
Ο επόμενος αγώνας...

Α'ΕΠΣΘ 23-24 ΤΕΛΙΚΗ
1  Oλυμπιακός

73

2  Αγία Άννα 

65

3  Ρήγας Φεραίος

54

4 Πύρασος 

53

5  Θησέας 

50

6  Τοξότης

34

7  Αίας 

33

8  Αστέρας

32

9  Σαρακηνός  

26

10 Ακρόπολη

24

11 ΓΣ Αλμυρού

23

12 ΑΟ Σκιάθου

20

13 Φθιώτ.Θήβες

20

14 Πανιώνιος 

10

* με αγώνα λιγότερο

Γ' ΕΠΣΘ 23-24 ΤΕΛΙΚΗ
1  ΑΣ Μικροθηβών

67

2  Αγία Παρασκευή

67

3   Ηρακλής Βόλου

63

4  Τοξότης "Β"  

56

5 Ιάσων 

51

6 Απόλλων  

43

7 Νίκη "Β" 

39

8 ΑΟ Σκιάθου "Β"  

30

9  Ελευθεριακός

28

10 ΑΕ Χλόης *   

25

11 Θησέας "Β" 

21

12 Πηλέας  

17

13 ΑΟΑνωΛεχωνιων 

16

14 Μαγνησιακός "Β"*

0

* με αγώνα λιγότερο

Ημερολόγιο
«  Ιανουάριος 2015  »
ΚυΔεΤρΤεΠεΠαΣα
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Αρχείο


Copyright Rigas Anagnostou © 2024 Free web hostinguCoz