Τα 63 λεπτά που αγωνίστηκε στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής Πανιώνιος-Τοξότης 2-2 ήταν και τα τελευταία στη διαδρομή του Βαγγέλη Δεληβασίλη στα γήπεδα του τοπικού μας ποδοσφαίρου, που είχε παρουσία στον Μαγνησιακό τη σεζόν 2005-06 και από το 2006 αγωνίστηκε με τον Τοξότη. Ο αρχηγός της κυανέρυθρης ομάδας, σε ηλικία 35 ετών, είπε αντίο στην ενεργό δράση κρεμώντας τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Το magnesiasports επικοινώνησε μαζί του και είχε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνομιλία για την πορεία του, τον Τοξότη, το πρωτάθλημα.
|
-Βαγγέλη, πώς αποφάσισες να πεις αντίο στα γήπεδα;-Αρκετά χρόνια έπαιξα και προσέφερα στον Τοξότη, είναι καιρός να δώσουμε τη σκυτάλη στα νεαρά παιδιά που αποτελούν το μέλλον της ομάδος.
-Τί είναι αυτό που αποκόμισες από το ποδόσφαιρο;
-Αυτό που μένει σίγουρα είναι οι φιλίες τόσο με συμπαίκτες ή προπονητές όσο και με αντιπάλους. Δεν θυμάμαι ποτέ να έχω μαλώσει στην ομάδα μου ή με αντίπαλο. Το ποδόσφαιρο προσφέρει πολλά και ανάμεικτα συναισθήματα, τόσο εντός όσο κι εκτός αγωνιστικών χώρων, για αυτό είναι το άθλημα με τη μεγαλύτερη απήχηση που συγκινεί εκατομμύρια ανθρώπους.
|
-Αγωνίστηκες από το 2006 στον Τοξότη. Τα τελευταία δύο χρόνια η ιστορική ομάδα δεν έχει καλά αποτελέσματα στη Β' Τοπική. Πώς κρίνεις την πορεία της;
-Είναι κρίμα για τον Τοξότη, ένα σύλλογο με τόσο πλούσιο παρελθόν, να βρίσκεται στις χαμηλές κατηγορίες διότι αξίζει να είναι παραπάνω. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους ανθρώπους, τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, που πριν λίγα χρόνια ανέλαβαν τις τύχες του σωματείου και απέτρεψαν τη διάλυσή του. Υπάρχει συσπείρωση δυνάμεων με κύριο εκφραστή τον προπονητή Θανάση Χρυσοχού, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είναι η ψυχή του Τοξότη, κρατάει μόνος του την ομάδα.
-Είναι η απουσία έδρας το μεγαλύτερο πρόβλημα του Τοξότη;
-Σίγουρα ναι. Είναι το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα και φαντάζει δυσεπίλυτο. Δεν είχαμε σημείο αναφοράς ως ομάδα και το γηπεδικό αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα ώστε το σωματείο να μαζέψει περισσότερα παιδιά και να οργανώσει τις ακαδημίες του. Ελπίζω να βρεθεί μία λύση ώστε ο Τοξότης να μην δίνει χρήματα σε ιδιώτες για αγώνες και προπονήσεις. Αυτά τα λεφτά θα μπορούσαν να δοθούν στους ποδοσφαιριστές, για παπούτσια, μπάλες, φόρμες, αθλητικό υλικό. Το πρόβλημα είναι γενικότερο για την πόλη του Βόλου. Βλέπετε πως το γήπεδο του Μαγνησιακού δεν χρησιμοποιείται τρία χρόνια τώρα, η Νεάπολη ήταν κλειστή, στο ΕΤΒΑ με χόρτο ή το Βασδέκειο πλεόν δεν γίνονται αγώνες και έτσι, ένα γήπεδο όπως είναι αυτό της Μητρόπολης στον Ξηριά, φιλοξενεί πολλά σωματεία. Εμείς παίζαμε ως γηπεδούχοι στη Γατζέα ή στο ιδιωτικό γήπεδο της Αγίας Παρασκευής, στην ουσία εκτός έδρας σε όλο το πρωτάθλημα.
-Είδαμε τη φετινή περίοδο η ομάδα να έχει πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές. Ποιό είναι το μήνυμά σου προς αυτά τα παιδιά;
-Πράγματι, φέτος ο Τοξότης στηρίχθηκε σε νεαρούς παίκτες και αυτό ήταν κάτι που μου άρεσε πολύ. Ο Θανάσης Χρυσοχού προσπαθεί να μαζέψει τα παιδιά κοντά στον αθλητισμό, να τα μάθει να αγαπήσουν το ποδόσφαιρο και να αφήσουν άλλες κακές συνήθειες της σύγχρονης εποχής. Ο αθλητισμός είναι ζωή κι αυτό είναι το κυριότερο μήνυμα που θα ήθελα να περάσω στα μικρά παιδιά. Αποχωρώντας δίνω τη σκυτάλη στο νέο "αίμα" του Τοξότη και θα βρίσκομαι πάντα κοντά στην ομάδα για να παρακολουθώ την εξέλιξή της.
ΦΩΤΗΣ ΓΑΛΟΥΣΗΣ
|